Emirdağ-I 252: Nazif’in haber verdiği yeni bir taarruz alâmeti ne şekildedir?

بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ

“Her türlü noksan sıfatlardan yüce olan Allah’ın adıyla.”

وَاِنْ مِنْ شَىْءٍ اِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ

“Hiçbir şey yoktur ki O'nu hamd ile tesbih etmesin” (İsrâ Sûresi, 17:44)

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ اَبَدًا دَائِمًا

“Allah’ın selâmı, rahmeti ve bereketleri, ebedî ve dâimî olarak üzerinize olsun.”

Aziz, sıddık kardeşlerim!

Evvelâ: Bu geceki Leyle-i Kadir’de olan bütün dualarınıza binler âmîn, âmîn, âmîn deriz.

Sâniyen: Nazif’in haber verdiği yeni bir taarruz alâmeti ne şekildedir? Makineye karşı olmazsa hiç ehemmiyeti yoktur. Eğer o cihette olsa çok ihtiyat ediniz. Münasip ise, Demokrat Partisinden muavenet isteyiniz. Ben merak ediyorum. Biz dünyalarına karışmadığımız halde, bu derece bize ilişmek ve küfür hesabına hizmet-i Kuraniyemize sed çekmek musibetine karşı, bütün Nurcular bütün kuvvetleriyle demir gibi bir metanet ve tesanüd ve sabırla çalışmak ve سِرًّا تَنَوَّتْ “Gizli olarak nurlanır” altına girmek gerektir. Hem telaş etmeyiniz, onlar birbirleriyle meşguldürler.

Sâlisen: Zülfikar’ın âhirinde yazılacak Hizb-i Nuriye’den (kısmın âhirindeki) 22. sahifede وَفِى صَحِيفَةِ مَحْمَدْ فَيْضِى وَاَمْثَالِهِMehmed Feyzi ve emsalinin sahifesinde” fıkrası bedeline وَفِى صَحَائِفِ حَسَنَاتِ الْكَاتِبِينَ لِرِسَالَةِ النُّورِRisale-i Nur kâtiplerinin hasenat sahifesinde” yazılsın. Çünkü Zülfikar daha umumîdir. Bütün müstensihler hissedardırlar.

Râbian: Makine ile yazılan parçalar gayet emin ve ayrı ayrı yerlerde muhafaza edilsin, tâ bitinceye kadar. Dikkat ediniz ki, münafıkların müsaderesine uğramasın. Hem hiç telaş etmeyiniz ve sarsılmayınız. İnayet-i Rabbaniye tam devam ediyor. İnşallah yine bizi onların şerrinden muhafaza edecek. Umum kardeşlerimize selam ve dua ederiz.

Dualarınızdan her vakit istifade eden kardeşiniz

Said Nursî

بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ

“Her türlü noksan sıfatlardan yüce olan Allah’ın adıyla.”

-Esselamü Aleyküm-

Zülfikar'ın ahirinde hem kalemle hem makine ile yazılanların âhirinde Hulasatü'l Hulasa'nın bedeline Hizb-i Nuriye'nin yirmi ikinci sahifesine kadar yazılsın. Ve onun başında Türkçe kerametine ve kıymetine dair olan üç fıkra dahi yazılsın. Madem Hüsrev hatıra getirdi. Çok münasip.

Said Nursî

Emirdağ Lahikası, Hayrat Neşriyat, c.2, s.218